Mmm! Jeg var så heldig at være inviteret til skønne fastelavnsboller hos Thilde i dag. Anledning var selvfølgelig, at det i dag er fastelavnssøndag og at man derfor gerne må spise utrolig mange usunde ting :)
Jeg tænkte derfor jeg ville genposte denne virkelig gode opskrift på fastelavnsboller, hvis nogen skulle have lyst til et lille søndagsaften projekt.
Jeg tænkte derfor jeg ville genposte denne virkelig gode opskrift på fastelavnsboller, hvis nogen skulle have lyst til et lille søndagsaften projekt.
Fastelavnsboller (16 stk.)
Dej:
150 g smør
1,25 dl. mælk
25 g gær
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
ca. 300 g hvedemel
Smelt smørret og tilsæt mælken. Når blandingen er kølet lidt ned, tilsættes gæren. Kom æg, kardemomme, salt og sukker i blandingen, og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt til du har en fast dej. Stil dejen til hævning i en times tid.
Creme:
2 æg
3 spsk. sukker
3 spsk. mel
3 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
Kom alle ingredienserne til kagecremen i en gryde - og pisk det godt sammen. Varm op ved middel varme, under konstant piskning og lad det koge igennem til det bliver tykt. Tag af varmen, hæld cremen i en skål og lad det køle helt af inden brug.
Når dejen er hævet, rulles ud til ½ cms tykkelse. Skær ud i 16 stykker, og kom en teskefuld creme på hver. Fold dejen rundt om cremen, og læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter og bag dem så ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Kom glasur på toppen (jeg har tilsat lidt syltetøj for at få den lyserøde farve) og server bollerne
Årh, de ser gode ud - helt rigtige og så endda med pink glasur!
SvarSlet- Anne