søndag den 6. marts 2011

Fastelavn og fastelavnsboller (igen)

Mmm!  Jeg var så heldig at være inviteret til skønne fastelavnsboller hos Thilde i dag. Anledning var selvfølgelig, at det i dag er fastelavnssøndag og at man derfor gerne må spise utrolig mange usunde ting :)
Jeg tænkte derfor jeg ville genposte denne virkelig gode opskrift på fastelavnsboller, hvis nogen skulle have lyst til et lille søndagsaften projekt.


Fastelavnsboller (16 stk.)
Dej:
150 g smør
1,25 dl. mælk
25 g gær
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
ca. 300 g hvedemel

Smelt smørret og tilsæt mælken. Når blandingen er kølet lidt ned, tilsættes gæren. Kom æg, kardemomme, salt og sukker i blandingen, og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt til du har en fast dej. Stil dejen til hævning  i en times tid.

Creme:
2 æg
3 spsk. sukker
3 spsk. mel
3 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
Kom alle ingredienserne til kagecremen i en gryde - og pisk det godt sammen. Varm op ved middel varme, under konstant piskning og lad det koge igennem til det bliver tykt. Tag af varmen, hæld cremen i en skål og lad det køle helt af inden brug. 


Når dejen er hævet, rulles ud til ½ cms tykkelse. Skær ud i 16  stykker, og kom en teskefuld creme på hver. Fold dejen rundt om cremen, og læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter og bag dem så ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Kom glasur på toppen (jeg har tilsat lidt syltetøj for at få den lyserøde farve) og server bollerne


1 kommentar:

  1. Årh, de ser gode ud - helt rigtige og så endda med pink glasur!

    - Anne

    SvarSlet