mandag den 27. september 2010

Æblekage med smuldredej...


Jeg har været på arbejde i formiddags, og rykkede derfor dagens læsning hjem på sofaen i stedet for at drage mod KUA, når nu jeg kun kunne være der et par timer - ja og så var det måske også lidt pga af den rest æblekage som bare stod og ventede på at jeg skulle komme hjem og spise den. HAPS :)

Ingredienser
4-6 portioner

Smuldredej 1 ½ dl hvedemel
½ dl havregryn
3 spsk sukker
100 g smør eller
margarine

Fyld
3-4 æbler
2 spsk mørk farin
1 tsk kanel

1. Begynd med smuldredejen: Sæt ovnen på 225 °C. Bland mel, havregryn, sukker og margerine hurtigt sammen til en grynet masse. Det nemmeste er at bruge køkkenmaskinen.

2. Skræl æblerne, og fjern kernerne. Skær dem derefter i både eller skiver.

3. Smør en ovnfast form, og læg æblestykkerne i den.

4. Drys æblerne med farin og kanel. Fordel smuldredejen ovenpå.

5. Bag æblekagen midt i ovnen, indtil æblerne er bløde, og smuldredejen har fået lidt farve, 20-25 min. Servér kagen lun.


(opskriften er taget fra: http://www.imponline.dk/FactsAndTips/Cooking/apple-crumble-hmb.aspx )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar