mandag den 31. januar 2011

Fastelavnsboller

Dagens overspringshandling:


Fastelavnsboller (16 stk.)
Dej:
150 g smør
1,25 dl. mælk
25 g gær
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
ca. 300 g hvedemel

Smelt smørret og tilsæt mælken. Når blandingen er kølet lidt ned, tilsættes gæren. Kom æg, kardemomme, salt og sukker i blandingen, og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt til du har en fast dej. Stil dejen til hævning  i en times tid.

Creme:
2 æg
3 spsk. sukker
3 spsk. mel
3 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
Kom alle ingredienserne til kagecremen i en gryde - og pisk det godt sammen. Varm op ved middel varme, under konstant piskning og lad det koge igennem til det bliver tykt. Tag af varmen, hæld cremen i en skål og lad det køle helt af inden brug. 


Når dejen er hævet, rulles ud til ½ cms tykkelse. Skær ud i 16  stykker, og kom en teskefuld creme på hver. Fold dejen rundt om cremen, og læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter og bag dem så ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Kom glasur på toppen (jeg har tilsat lidt syltetøj for at få den lyserøde farve) og server bollerne - Ja og hvis du gerne vil gå all ind på efterfølgende sukkerchok, kan varm kakao kun anbefales som tilbehør.


1 kommentar:

  1. Jeg elsker fastelavnsboller...Glæder mig til at jeg selv skal bage en omgang fastelavns-guf... Mmmm... :-)
    Ser så fint ud med den lyserøde glasur!

    SvarSlet